Лазарки приветстваха Пролетта в ОУ”П.Яворов” в Кърджали

    Лазарки приветстваха Пролетта в ОУ”П.Яворов” в Кърджали. Децата от квартал „Боровец” представиха пред своите родители спектакъла „Прераждане с песен и танц” посветен на традиционните мартенски празници.  В двора на школото те пяха, рецитираха и танцуваха за радост на своите учители и близки.

    Те споделиха,че месец март носи много празници:Баба Марта,Осми март,Благовещение.

    Тържеството бе открито с танц на лазарките подготвен от хореографката Гинка Захариева. Носиите са закупени по национална програма.. Ръководството на школото е закупило специални танцови обувки. Децата си бяха подготвили и кошници с цветя.

     Ученици изпълниха стихове за мама,като споделиха,че за майката са най красивите цветя.Рециталът бе подготвен от г-жа Куршумова.

  Под ръководството на преподавателките Н.Заид и М.Иванова третокласници рецитираха и пяха за Пролетта.Специално изпълнение имаха учениците от формацията „Орфееви чада”с ръководител К.Тодорова.

    Децата от ФУЧ „Фолклор на етносите”представиха празника Благовещение.Това е празник на майката,на благата вест,на пролетното равнодействие.

    Злите сили бяха прогонени от барабанчиците на ОУ”П.Яворов”.

   Програмата завърши с танца „Пробуждане” изпълнен от най-малките деца от подготвителните групи и членовете на ФУЧ”Фолклор на етносите”.В него се включиха и две деца със специални образователни потребности.

   Импулсивно всички се хванаха на хорото убедени,че със зимата си отиват болестите,тревогите и несгодите.

   Директорката на ОУ”П.Яворов” Елена Янева поздрави деца,родители и преподаватели с настъпилата Пролет.Тя подчерта,че всички красиво са я посрещнали.Заедно сме едно голямо семейство,отбеляза Янева.

  Текст и снимки:Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини