Ботевци отново на върха!

Будната мисъл и журналистическият талант на ботевци са оценени високо на национално ниво

С четири индивидуални и една колективна награда са отличени възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ в ХІІ издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ – Разград. Славата спохожда онези, които залагат на труд, постоянство, талант и оригинална идея, облечена в съдържание. До този извод за пореден път достигат учениците, работещи в Клуб „Публична реч“ в ЕГ „Христо Ботев“-Кърджали с ръководител Надежда Карагьозова. Първо място и плакет в трета възрастова група печели екипът, реализирал радиопредаване „Твоят час“, отразяващо училищния живот в Гимназията. Десетокласничките Ралица Атанасова, Антония Босева, Мехтап Рамадан, Емили Узунова, Александра Стефанова, Йоана Точкова, Мариана Лозева и Ясмин Караджа са горди от поредното национално признание за творческия подход и журналистически талант.Това стана възможно с професионалната подкрепа наПавел Тенчев и Илия Маринов от  Общинско радио „Кърджали“, с които младите журналисти от Езиковата гимназия работят повече от петнадесет години.

Мехтап Рамадан, член на журналистическия клуб, спечели и индивидуална награда. Тя се класира на първо място със златен медал в категория „Репортаж“. Атанас Митрев, по-известен като момчето от Националния отбор по астрономия, доказа, че има оригинален творчески подход и в създаването на пътепис. Той спечели второ място и сребърен медал за пътеписа си от Кърджали до Китай. Любопитна подробност е, че и неговата учителка по български език и литература Надежда Карагьозова преминава по същия маршрут няколко месеца по-рано.

Двама са бронзовите медалисти в категория „Коментар“ Гюркан Емин и Бурчин Салиф от десети клас. Те правят дебюта си в журналистическата надпревара и са горди от получената висока оценка.

При изключително сериозна конкуренция, възпитаниците на Езиковата доказаха, че са сред най-добрите. Това е поредното доказателство, че работата в клубове по интереси осмисля по-пълноценно свободното време на учениците и дава възможност за развитието им в различни сфери от обществения живот. 

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини