Проблеми с бездомните кучета и на Фанари в Гърция,местни обвиняват българите

 Проблеми с бездомните кучета възникнаха в крайбрежното селище Фанари в близост до гръция град Комотини.В очакване на летния сезон местните жители и защитници на животните винят властите,че заради българските туристи унищожават бездомните животни.Председателят на организация за защита на животните в Комотини Андонис Ляпис се обърна към Кърджали бг вести за да бъде огласен проблема:

Моля, ако можете, напишете статия, за да осъдите убийството на кучета на Фанари в Комотини. Някои жители смятат, че българите или други туристи, когато идват през лятото, не искат да виждат бездомни кучета. Смятат, че бездомните кучета развалят красивия образ на Фанари. Това е престъпление. Преди летния туристически сезон много кучета са убити от непознати с капани, а други са затворени в развъдника, без да са ухапали човек. Невинни създания гният в мръсни клетки в името на летния туризъм. Когато се наслаждаваме на банята си, някои същества (кучета) плачат, страдат и умират от депресия. Те трябва да разберат, че извършвайки подобни престъпни действия ще навредят на туризма, а не ще му бъдат от полза.

 Посланието на Андонис Ляпис предизвика отзвук в социалните мрежи.Ето какво написа нашата съгражданка Ани К.:

Много ми е неприятно да науча, че някой трови бездомните кучетата във Фанари. Това е изключително варварско и престъпно. Какво са Ви направили тези беззащитни същества? Ние българите обичаме животните и като дойдем във Фанари искаме да виждаме кученцата живи а не убити. Нанасяте щети на Вашия туризъм с тези си нехуманни, идиотски постъпки. Жалко, много жалко и отвратително!

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини