"Арда" победи като гост "Ботев"Враца след обрат

Арда победи Ботев (Враца) с 2:1 след обрат като гост на стадион "Христо Ботев" в мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Домакините излязоха напред в резултата в 63-ата минута с гол на Бубакар Траоре, а изравнителното попадение за Арда бе дело на Борислав Цонев в 76-ата минута, който вкара и дебютния си гол за новия си тим. Тонислав Йорданов от дузпа в добавеното време, с което донесе и успеха на гостите.

В първия четвърт час битката в средата на терена преобладаваше, като нито един от двата отбора не стигна до чисто положение пред вратата на противника.

Първият удар в срещата дойде в 20-ата минута, когато Клери Сербер проби отляво и сви топката за Мартин Смоленски, който я заложи и стреля, но неточно.

Принц Ебенезер бе изведен по лявото крило в 25-ата минута, като стреля от малък ъгъл, а Федерико Бариос не се затрудни и улови топката.

Минута по-късно Ел Мами Тетах напредна по лявото крило на нападението на Арда, след което сви топката за Станислав Иванов, който се обърна и шутира ниско по тревата, но Бариос внимаваше и се намеси.

Гостите от Кърджали пропуснаха златна възможност да поведат в 44-ата минута, когато след центриране от корнер, Федерико Бариос увисна, а Станислав Иванов стреля с глава в опразнената врата, но не успя да намери очертанията ѝ от близко разстояние, въпреки че бе забравен от бранителите на домакините.

Ботев (Враца) бе по-активният от двата отбора на старта на второто полувреме. Даниел Генов комбинира с Клери Сербер, който надигра Густаво Каскардо и стреля от малък ъгъл, но топката рикошира в напречната греда в 52-рата минута.

Мартин Смоленски центрира от корнер в 63-ата минута към точката за изпълнение на дузпа, където Браян Переа отклони топката на втора греда с глава. Там Бубакар Траоре бе на точното място в идеалния момент, за да чукне топката във вратата, за да изведе Ботев Враца напред в резултата.

Отговорът на Арда не закъсня. В 76-ата минута Борислав Цонев изведе Станислав Иванов по лявото крило на нападението на кърджалийци. Фланговият футболист комбинира на двойно с Принц Ебенезер, след което центрира на втора греда, където Цонев се извиси и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, за да възстанови паритета.

Арда имаше строхатна възможност да постигне и пълен обрат в 78-ата минута, когато Борис Тютюков подаде към Станислав Иванов, който навлезе в наказателното поле и шутира ниско по тревата, но Федерико Бариос успя да улови.

Бабукар Траоре подаде на дясното крило към Мирослав Маринов, който си заложи топката и стреля по диагонал към долния десен ъгъл на вратата, но топката премина покрай страничния стълб на вратата на Анатолий Господинов в 83-ата минута.

Станислав Иванов тръгна на самостоятелен рейд, който завърши с удар, който обаче не затрудни Федерико Бариос в 90-ата минута.

Иванов получи топката в наказателното поле на Ботев, след което се опита да финтира Мартин Ачков, но падна без да видимо да бъде докоснат от играча на врачани. Въпреки това Красен Георгиев не се поколеба и посочи бялата точка. След това той реши да провери ситуацията със системата ВАР, но така и те промени своето решение.. Тонислав Йорданов се нае с изпълнението на дузпата и с удар в средата на вратата осъществи пълния обрат за своя тим в третата минута на добавеното време на срещата.

След разбъркване в наказателвото поле Ботев (Враца) в шестата минута на добавеното време при изпълнение на корнер, нервите взеха връх. Анатолий Господинов се опита да улови топката, като получи бутонка в главата от Меси Биатумусока. Футболистът надомакините получи директен червен картон заради грубите си действия, като се очаква да понесе сериозно наказание от дисциплинарната комисия.

След този успех Арда се изкачи до 7-мо място във временното класиране с актив от 35 точки, докато Ботев (Враца) е на 15-та позиция с едва 13.

Топспорт

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини