Школа „ИстОрика“ в Алма Матер

13 ученици от Школа „ИстОрика“ на СУ „Петко Рачов Славейков“, водени от директора на училището Милко Багдасаров и ръководителя й Димитър Димов, посетиха Софийския университет „Св. Климент Охридски“, по-конкретно Историческия факултет, вчера.

Целта на тяхната визита бе установяване на дългосрочно сътрудничество и партньорство между двете институции във връзка с провеждане на планираните национални ученически конференции и възможност класираните на първите места в тях гимназисти да бъдат приемани за студенти без приемен изпит в Историческия факултет. Младежите се срещнаха и поговориха за историята като наука и за бъдещето си като студенти с проф. Мира Маркова – декан на Историческия факултет и проф. Диляна Ботева. При голям интерес от тяхна страна протече посещението и в Националния исторически музей. 

Най-утвърденият български университет определи като представители в тазгодишната национална конференция в Кърджали, организирана от СУ „Петко Рачов Славейков“, в журито да се включат проф. д-р Диляна Ботева, проф. дн Веселин Янчев, проф. д-р Надя Манолова-Николова, доц. д-р Румяна Маринова-Христиди и доц. д-р Владимир Станев. Изключително представителният състав на журито гарантира високото ниво на конференцията, която е включена в календара на МОН за настоящата учебна година.

Школа „ИстОрика“ вече е в процес на организиране на Националната ученическа конференция по история и цивилизации „Личности и събития, повлияли на човешката история“, която ще се проведе в Кърджали в периода 5-7 април 2024 г. Тази конференция е деветата поред, подготвена и проведена от славейковци, при домакинството и с подкрепата на Община Кърджали.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини