Национални награди за „ИстОрика“ във Варна

Организират видеопрожекции за Деня на Кърджали

VІІ–мият Национален ученически конкурс „Будител“ и Националната ученическа конференция „Завещаната ни свобода“ във Варна в периода 13.10.2023г. – 15.10.2023г. донесе на Школа „ ИстОрика“ при СУ „Петко Рачов Славейков“ 5 награди за своите индивидуални и колективни разработки.

Първо място в категория „Видео есе“ спечели Мелвин Сюлейман от 12в клас с есе, посветено на Христо Ботев. На второ място в категория „Видеофилм“ бе класиран Християн Джелепов от 12в клас благодарения на своя авторски филм, посветен на Васил Левски. Колективна награда и трето място в категория „Драматизация“ бе присъдено на цялата  Школа „ИстОрика“ с ръководител Димитър Димов за рецитала, посветен на Христо Ботев.

Със специалната награда на фондация „Христо Ботев“ бе отличен видеофилм на „ИстОрика“, посветен на пътя на четата на Христо Ботев, а специалната награда на Държавен архив-Варна бе дадена на Школа „ИстОрика“ като оценка за научната стойност на разработките  им.

С тези свои постижения Школата по история „ИстОрика“ към СУ „Петко Рачов Славейков“ с ръководител Димитър Димов отново доказа, че е запазена мярка не само за своето училище, не само за своя град, а и за цяла България.

Във връзка с празника на град Кърджали – 21 октомври и честването на 111 години от освобождението на Кърджали по време на Балканската война, Школа „ИстОрика“ организира поредица от мероприятия.

На 20.10.2023 г. в Актовата зала на СУ „Петко Рачов Славейков“ от 13.00 ще бъдат прожектирани филмите и видеоматериалите, с които Школата участва в различни състезания и конкурси и спечели много призови места през настоящата  2023 година. Добре дошли на видеопрожекциите са всички кърджалийци!

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини