Ботевци с Фашинг карнавал

 Типичен за Германия е  карнавала, наречен Фашинг (на немски Fasching). Точната му дата зависи от Великден, който винаги се пада в неделята след първото пълнолуние от пролетното равноденствие на 21 март. Карнавалът, който се провежда преди Великите пости, датира от древни времена, когато се е вярвало, че зимните духове трябва да бъдат прогонени, за да настъпи пролетта. 

Празникът се организира всяка година от немските паралелки на випуск осми клас в ЕГ „Христо Ботев“. С фантазия и усърдие, на 05.03.2024 г. в актовата зала на училището,  момичетата и момчетата влязоха в ролята на любими герои - Пипи Дългото чорапче, Пепеляшка, Снежанка, джуджета, феи, вещици, рицари, царе, полицаи, рибари и още много други. Най-малките ученици на Езиковата с помощта на класните ръководители Несрин Салиф, Хайрие Кьорова и Ваня Костова успяха да впечатлят публиката с невероятна програма, която включваше презентации, Баварски танц, песни, стихотворения, пиеси. Вдъхновяващи и запомнящи бяха изпълненията на пиано на две ученички от Гимназията. За доброто настроение на участниците и гостите допринесоха и подготвените игри с балони, столове и въже. Разбира се, на празник като на празник - имаше награди и лакомства за печелившите и за всички останали осмокласници.

Учениците споделиха, че не само са се забавлявали, но и са научили много интересни факти, свързани с историята и традициите в Германия.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини