Левски записа гръмка победа срещу Арда на "Герена"

Отборът на Левски записа гръмка победа с 4:0 у дома над Арда в двубой от 22-ия кръг на efbet Лига.

Тон на зрелищната голова фиеста в синьо на "Герена" даде Марин Петков в 9-ата минута. Патрик-Габриел Галчев удвои от пряк свободен удар в 33-ата минута, а малко преди почивката Фабио Лима направи резултата класически.

След паузата Лувски вкара още един гол в 50-ата минута чрез Джавад Ел Джемили. Малко след това Арда остана с човек по-малко след неразумна постъпка на Милен Стоев.

С успеха Левски събра 41 точки и се изкачи на четвъртата позиция, като измести Локомотив (Пловдив), който има същия брой.

Арда е на осмо място в класирането с 31 точки, но кърджалийци загубиха за пети път в последните си шест мача за първенство.

Пред пълните трибуни на "Георги Аспархов" "сините" стартираха по-добре и успяха да открият още в деветата минута. След изпълнение на тъч Марин Петков получи топката около ъгъла на наказателното поле, финтира противник и с удар с левия крак в близкия долен ъгъл матира Анатолий Господинов за първи път в срещата.

За 20-годишния Петков срещата бе по-специална, тъй като бе под номер 100 за него с екипа на столичани.

В 17-ата минута Арда пропусна страхотен шанс да изравни, след като от чиста позиция Борис Тютюков стреля в тялото на вратаря на домакините Пламен Андреев.

Последваха малко по-спокойни и по-равностойни минути. Така се стигна до 33-тата минута, когато Левски удвои. Това стана от пряк свободен удар, който бе превърнат в гол от защитника Патрик-Габриел Галчев. Десният бек стреля мощно от позиция, малко зад дъгата на наказателното поле, и не остави шансове за реакция на Господинов.

Минута преди края на първата част новото попълнение Фабио Лима вкара първия си гол за Левски в официален мач. Неговото попадение бе почти пълно копие на гола на Петков в деветата минута, като отново с нисък удар от границата на наказателното поле бе точен за 3:0.

Второто полувреме започна по начина, по който завърши първото - с гол за Левски. Негов автор стана Джавад ел Джемили, който се разписа с диагонален удар.

Две минути след това Арда остана в намален състав на терена. Милен Стоев получи директен червен картон за грубо влизане в краката на Ел Джемили.

До края на мача темпото в играта и на двата отбора се изгуби и интересните моменти намаляха, като до последно домакините търсеха пето попадение, но резултатът остана непроменен.

Топспорт.бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини