СУ "Владимир Димитров - Майстора" празнува своя патронен празник!

Изображение 1 от 3


    Първи февруари е особена дата в календара на СУ „Владимир Димитров – Майстора“ – Кърджали – това е денят, в който учителите и учениците от училището отбелязват годишнината от рождението на прочутия художник и своя патронен празник.  Тържеството бе предшествано от изложба под надслов „Спомени за СУ „Вл. Димитров-Майстора“ и конкурс за рисунка на тема „Рисувам с цветовете на Майстора, в който се включиха деца от различни класове. Снимки, спомени и прекрасни творби на млади художници грейнаха във фоайето на училището.
    Денят на Майстора започна със специален час на класа, в  който бе представен жизненият и творчески път на художника и отново бяха разгледани прекрасните му творби. Пред паметната плоча до входа на училището ученици, учители и гости поднесоха цветя. Поздрав към колектива бе отправен от директора на училището госпожа Башлиева-Панова и гостите, уважили тържеството - г-жа Ангелина Костова - началник на РУО Кърджали, г-н Ангел Спасов - бивш директор на училището, г-жа Д. Колева - директор на ДГ "Орфей" и г-жа М. Певецова - директор на ДГ Здравец.
    Денят продължи с концерт на младите изпълнители от СУ „Владимир Димитров-Майстора“ и с награждаване на участниците в конкурса за рисунка.
    Диляна Митова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини