Най-младото училище "Славейков" навърши 39 години


На 17 ноември е патронният празник на най-голямото училище в южна България - СУ "Петко Рачов Славейков" - Кърджали. Почти от началото на месеца вървят инициативи и прояви, свързани с празника. Традиционната славейковска седмица се превърна в славейковски месец, тъй като до края на ноември няма да спрат мероприятията от календара за празника.
Днешният ден по традиция протече с ученическо самоуправление. Точно в 8 часа сутринта директорът Милко Багдасаров предаде символа на властта - медальона бухалче - на председателя на Ученическия парламент Виктория Михайлова. Тя представи екипа си пред присъстващите педагози в учителската стая, благодари за честта за пореден път учениците да влязат в обувките на ръководството и учителите и събра своя управленски екип на оперативка. 
Специални мероприятия, изложби и занимания имаше за децата на обща подкрепа, в часовете на по-малките учителите бяха замествани от по-големите ученици, представиха се резултати от реализирани проекти, изложби на ученически картини и дейности на клубове, в които могат да се включат още желаещи. Цял ден училището ври и кипи, както подобава на празник.
По обяд, благодарение и на хубавото време, в двора се състоя концерт на талантите на "Славейков". Вокални групи, танцови състави, състезателки по спортна аеробика, мажоретки, карате демонстрации, награди за спортистите, рецитал с послание по стихове на патрона на училището - феерия от празнични лица и усмивки. И нова песен - изненада за празника, която вече се върти в социалните мрежи. Това е емоцията в "Славейков" - едно голямо семейство от щастливи хора на различна възраст.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    Запознат
    1 0
    09:44, 18 ное 2023
    Вярно, хубави деца, симпатични учители, възпитатели, педагог. съветници и други. Да са живи и здрави! НАЙ-МЛАДОТО УЧИЛИЩЕ, ДА! НО, с най-стария директор ПЕНСИЯ!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини