Мащабно зарибяване на яз."Студен кладенец" осъществиха от СЛРБ


Третият по големина язовир в страната “Студен кладенец” беше зарибен от Съюза на ловците и риболовците в България с един тон трикилограмови шарани .

Условията за зарибяването бяха отлични. Температурата бе около 5 градуса по целзий, а водата хладка, което се оказа благоприятно за над 350-те шарана.
  По време на събитието бе обявена и идеята за въвеждане на режим “хвани-пусни”, с което ще се гарантира развитието на трофейни екземпляри и ще подобри здравословния статус на рибите.
  Обхватът на режима предвижда да бъде въведен в района започващ от язовирната стена в посока Запад, преминавайки през местността „Дарец“, „Ловен дом“ и завършващ при „Боюк дере“, намиращо се при устието на р. Нановица. През февруари ще бъде обявено и общественото обсъждане на предложението.
  Всички присъстващи се обединиха около идеята, че развитието и опазването на рибната популация в страната е приоритет пред “месарството”. С добиването и връщането на трофейни екземляри, язовирът може да се превърне в още по-атрактивно място за българските риболовци, а защо не и за гости от чужбина.
Това съобщиха от Съюза на ловците и риболовците в България.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини