Езиковата гимназия представи „Да подарим надежда за Коледа

На традиционния благотворителен концерт на ЕГ „Христо Ботев“ ученици и учители сътвориха един  незабравим пример за добротворство

За тазгодишния спектакъл на сцената Театрално-музикалния център се включиха над 120 ботевци, които се обединиха от благородната идея да подарят надежда на деца, нуждаещи се от помощ. Инициативата е под патронажа на областния управител Никола Чанев.

В препълнената зала на театъра се събраха настоящи и бивши възпитаници на школото, учители, родители и много граждани, за да се насладят на талантливите изпълнители от ЕГ „Христо Ботев“. Сред гостите бяха областният управител господин Никола Чанев и кметът на община Кърджали господин Ерол Мюмюн, както и представители от Регионалното управление на образованието - Кърджали.

След потапянето в магията на Коледната нощ оживяха отново незабравими персонажи, които преминаха през поредица от перипетии с хумор и умение да се справят с проблемите преди Коледа. На финала всички актьори, певци, танцьори и музиканти отправиха своите послания към публиката: „Иска ни се да вярваме, че доброто побеждава злото. Предстоят ни вълшебни празници, пълни с домашен уют, коледни приказки и желания, но щастието ни няма да е пълно, ако не сме сътворили поне едно  добро,  едно мъничко чудо. Знаем, че всеки има своята Коледа, а вие бяхте гости  на нашата. Тя е възможност да се докоснем до Доброто, защото нашият свят има нужда от него. Тук сме, за да се помолим за повече обич и вяра, за да няма болка и пълни със сълзи очи!“

С присъствието си на сцената младите таланти показаха, че в забързаните ни делници има място за добри начинания и добри надежди.

Директорът на ЕГ „Христо Ботев“ г-жа Даниела Павлова обяви, че събраните средства в размер над 8 500 лева  от благотворителния базар и концерт ще бъдат дарени на деца, нуждаещи от лечение и са от социално уязвими семейства. Тя изказа своята благодарност на режисьора Атанас Атанасов, сценариста госпожа Нели Яръмбойкова, на ръководителя на театралното студио госпожа Маргарита Маргаритова, на учителите Ангел Чавдаров, Мария Митрева, Роман Христозов, Станислава Иванова, Николина Мавродиева, Нешка Мечтанова, Ралица Симитчиева, Анета Танкова, Несрин Салиф, Христо Момчев – ръководител на гвардейския отряд, Дарена Чавдарова, Гинка Кирчева – ръководители на групи  и всички участници в концерта и благотворителния базар. Благодарност получиха и членовете на клуб „Публична реч“, които участваха в медийното отразяване на инициативите.

Пожелаваме ви да изживеете най-магическата и красива Коледа с най-скъпите си хора!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини