Ерол Мюмюн с предложение за побратимяване с френска община

Днес на посещение в Кърджали е посланикът на Република Франция в България Н.Пр. Жоел Мейер, придружаван от Люк Леви – съветник по сътрудничество в културата и директор на Френския институт в България, и Клодия Калво – съветник по сътрудничество в средното образование и заместник-директор на Френския институт в България.

Поводът за визитата е награждаването на учителя по френски език в Езикова гимназия „Христо Ботев” Нурай Садулов, който е и активен член на Асоциацията на преподавателите по френски език в България.

Н.пр. Жоел Мейер бе приет от кмета на Кърджали Ерол Мюмюн и цялото общинско ръководство в гостната на общината.  

И кметът, и френския посланик изразиха удовлетворение от тази първа среща между тях с обещанието тези срещи да продължат и за в бъдеще, за да продължи добрия диалог и ползотворното сътрудничество между община Кърджали и френската държава.

По време на срещата бяха обсъдени именно въпроси свързани със сътрудничеството в областта на бизнеса и привличането на инвестиции, на културата и образованието, на спорта и туризма.

Отворени сме към всякакъв вид сътрудничество, каза н.пр. Жоел Мейер.

От своя страна кметът Ерол Мюмюн подчерта, че като местна власт ще бъде направено всички възможно за привличане на инвестиции, които да генерират работни места за жителите на общината.

Постигнато бе съгласие за едно бъдещо побратимяване между община Кърджали и френска община. Н.пр. Жоел Мейер изтъкна нуждата от по-засилено изучаване на френски език в региона като мост за едно бъдещо сътрудничество в различни области като бизнес, туризъм и т.н. Кметът Ерол Мюмюн пое ангажимент като каза, че вече е говорил по въпроса с министъра на образованието. Градончалникът на Кърджали отправи официална покана към посланика на Франция за участие във Фестивал на приятелството, който ще бъде организиран през лятото в Кърджали.

Това съобщиха от Преслужбата на Общинска администрация.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини