Когато резултатите говорят, а публиката е притихнала в очакване на Коледа

Изображение 1 от 2

    Десетокласничката Мария Димова от ЕГ „Христо Ботев“ спечели първо място на националния литературен конкурс, организиран от Пловдивска света митрополия. Младежите се състезават в различни възрастови групи и направления, а темата на десетото юбилейно издание е на тема: „Моето писмо до Божията Майка“. Умението на  учениците да изразят мислите, чувствата и преживяванията си по повод християнския празник на младежта и семейството. За Мария участието в този конкурс е за първи път. Тя споделя вълнението си от признанието и прави заявка за бъдещи успехи.

    Ден по-късно добрата новина не закъсня и Мария Димова с гордост се похвали с трета награда от друг национален литературен конкурс, организиран от Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и Сливенската митрополия. Участниците в конкурсната надпревара се състезават в две категории - поезия и проза. Темата е „Рождество на Спасителя“. Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към литературата и православието, да стимулира тяхната творческа изява, любовта към изкуството, Бог и православната вяра.

    Още един повод за радост преди Коледната ваканция е постижението на десетокласничката Ясмин Караджа. Тя е  е сред отличените финалисти на Националния литературен конкурс с есе на тема: „Златна есен – плодовете на есента“. Организатори на литературната надпревара са МОН, РУО и община Севлиево. Изданието е десето юбилейно и е част от проявите, включени Националния календар на образователното министерство.

    Девойките и учителят и по български език и литература госпожа Надежда Карагьозова получиха поздравления от ръководството на ЕГ „Христо Ботев“ с пожелания за бъдещи успехи.

    Това съобщиха от ръководството на гимназията.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини