Хайка за таксита ментета в Кърджали,спипаха поредната "копърка"

Двама таксиметрови водачи са установени в нарушения при специализирана операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и служители на Областния отдел „Автомобилна администрация“. Единият водач е извършвал превоз, без да има разрешение за такава дейност, а другият не издавал фискален бон на клиентите за услугата. Съставени са два акта от служителите на ОО „Автомобилна администрация“. Образувани са две проверки в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“.

    23 моторни превозни средства са били проверени на територията на РУ-Ардино в специализирана операция за ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия. За констатираните 4 нарушения са съставени 1 акт и 3 фиша по ЗДвП. По време на операцията са връчени 2 електронни фиша за установени нарушения на скоростните режими.

Разследват водач, управлявал автомобил с фалшива регистрационна табела. Полицаи от участъка в Джебел спрели за проверка в града вчера около 9 часа лек автомобил „Фолксваген“ с кърджалийска регистрация, с който се придвижвал 43-годишен. В хода на проверката служителите на реда установили, че едната регистрационна табела е с вид, който не съответства от официално издаваните. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство по чл.345, ал.1 от Наказателния кодекс за използване на регистрационна табела, която не е издадена от съответните органи. 

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.
Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини