С празничен концерт читалище „Юмер Лютфи“ отбеляза 30 години от създаването си

Изображение 1 от 2

    С юбилеен тържествен концерт читалище „Юмер Лютфи“ в Кърджали отбеляза 30 - годишнина от създаването си. Концертът се проведе в Дома на културата и бе под егидата на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн. Участие в него взеха Ансамбъл за турски фолклор „Кърджали“, детска фолклорна група, балетна формация „Сюрприз“ и солистите на читалището. Публиката бурно аплодира талантливите певци, музиканти и танцьори на културното средище.

    От името на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн заместникът му Тунджай Шюкрю прочете поздравителен адрес до културната институция.

    „За 30 години читалище „Юмер Лютфи“ се превърна в неотменна част от живота на възрастни и деца и се обособи като значимо културно средище за разпространение на знание и изява на таланти. С активната си творческа дейност и с многобройните си концертни изяви доказахте своето водещо място в културния живот на общината и заслужено спечелихте многото си отличия на национални и международни сцени и най-вече голямата любов на публиката“, се казва в поздравителния адрес.

    Сред гостите на юбилейната годишнина на читалището бяха още заместник - генералният консул на Р.Турция в Пловдив Халит Ислям Таръ, районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, зам.-кметове на общини от областта, общински съветници. 

    В своето приветствие председателят на НЧ „Юмер Лютфи“ Мюзеки Ахмед заяви, че 30 години служат на обединяващата идея на заедността и ще продължават да го правят. „Преди 30 години група ентусиасти създадохме читалището. Създадохме го с много любов и желание да съхраним и развиваме културата на местното турско население в Източните Родопи“, заяви Мюзеки Ахмед.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини