Спипаха иманяр във Врело с археологически артефакти

. Незаконно притежавани археологически обекти са били открити при специализирана операция на РУ-Момчилград вчера за противодействие на престъпността. При извършена проверка в къща и постройка в дворно място в село Врело са били открити 20 монети и медальон, нерегистрирани по реда, определен в Закона за културното наследство. Артефактите са иззети и са на съхранение в полицейското управление. По случая за срок до 24 часа е задържан 51-годишен. Образувано е досъдебно производство и работата продължават група „Криминална полиция“  и разследващ полицай.

         За предизвикан конфликт и нанесена лека телесна повреда 48-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ-Момчилград. Инцидентът станал около 11,30 часа вчера в града. Мъжът проявил агресивно поведение към 29-годишен и му нанесъл удар в лицето. Причините за скандала се изясняват в хода на образуваната проверка, която се извършва от група „Охранителна полиция“ в управлението.

         Полицаи от РУ-Момчилград разкриха кражба на греди и дъски от частен двор в село Прогрес. След подаден сигнал за деянието в хода на започналата проверка била установена 34-годишна, съпричастна към случая. Откраднатият материал е намерен и върнат на собственика за отговорно пазене. Работата по случая продължава група „Криминална полиция“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини