Две бързи производства срещу дрогирани шофьори в областта за ден

Две бързи производства са образувани за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества. Около 15 часа вчера на главния път в землището на село Върбен полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 24-годишен. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за кокаин и канабис. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кирково. Около 18 часа в Кърджали бил проверен 33-годишен водач на „Ауди“. Тестът за наркотици отчел положителен резултат за бензодиазепин. Взети са проби за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали.

          Водач е причинил пътнотранспортно произшествие след употреба на алкохол. Около 21 часа снощи в село Чифлик 54-годишен с „Фолксваген“ загубил контрол над управлението, колата напуснала платното за движение, ударила се в пътен знак и се преобърнала. Водачът е бил прегледан в Спешното приемно отделение и освободен за домашно лечение. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 2,15 промила. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Екип на РСПБЗН-Кърджали обезопасил катастрофиралата кола. Образувано е бързо производство. Около 8 часа вчера в Кърджали 50-годишен с „Фолксваген“ загубил контрол над управлението, блъснал паркиран „Дачия“ и 5 кофи за смет. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт. Малко след 17 часа на главния път в землището на село Кирково 44-годишен с „Ауди“ предприел неправилно изпреварване и блъснал изпреварвания автомобил, след което напуснал мястото на произшествието. Установен е 2 часа по-късно. Съставен е акт по ЗДвП.

 Отпадъци в метален контейнер са били запалени в Момчилград снощи около 23,30 часа вследствие на небрежност при боравене с открит огън. Екип на пожарната служба в града загасил пожара. Няма материални загуби.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини