Кърджалиец оглавява Ротари клуб Нилюфер,насърчава четенето при децата в Бурса

Кърджалиецът д-р Мюмин Кърджалъ оглавява Ротари клуб Нилюфер в Бурса. Той е роден в Кърджали но се изселва в турския град. По професия е стоматолог.Инициатор е на съвместен проект с Ротари клуб Кърджали.

 Гордостта на ротарианците от Нилюфер,Бурса е проект за насърчаване на четенето при децата. В неговите рамки са прочетени  423 000 книги с 40 млн.страници. Обхванати са 16 000 ученици. Оборудван е бус,като мобилна библиотека, който обикаля над 40 села.Предлага 8000 книги.

 За Кърджали бг вести д-р Мюмин Кърджалъ сподели:Колкото и Турция и България да са две разделни държави със своите отделни общности и култури ние се виждаме и чувстваме като едно неделимо и цяло братство.

България е страната където съм се родил и прекарал най- щастливите си години от детството и юнoшеството.Това винаги поражда в мене мили спомени за Родината и родния край.

В същото време Турция е страната,Отечеството за коeато съм копнял дълги години и съм готов да жертвам всичко.

Сигурен съм, че ще укрепим съвместните връзки и ще реализираме добри проекти с приобщаващия дух на Ротари и подхода „Служи над собствените си интереси” , независимо от религия, език или расa.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Къ
    Кърджалиец
    3 -1
    09:34, 8 дек 2023
    Позиция на хуманизъм, добросъседство,братство, обич към родина и отечество, обединяващи каузи, браво на съгражданина ни, човек с голям хамбар! ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини