Райония съд в Кърджали домакин на работна среща за електронното правосъдие

Районен съд – Кърджали отново бе домакин на работна среща за обмяна на опит на тема „Електронно правосъдие. Работа с ЕИСС в условията на електронно правосъдие“ с магистрати и съдебни служители от Районен съд – Хасково.

 Тя се проведе на 24 ноември 2023г. в Съдебната палата в грКърджали по покана на Районен съд – Кърджали, където домакините посрещаха своите колеги от гр.Хасково. Срещата продължи в работна атмосфера, на която бяха обсъдени множество въпроси от пряката дейност на съдилищата при работата с Единната информационна система на съдилищата, организацията и предизвикателствата при навлизането на електронното правосъдие, добри практики и спорни моменти на първоинстанционните органи на съдебна власт за магистратите, държавните съдебни изпълнители, съдиите по вписванията и съдебните служители.

     Здравка Запрянова- Председател на Районен съд– Кърджали и Пламен Георгиев- Председател на Районен съд– Хасково си пожелаха това да не бъде последната такава работна среща, а тази да бъде началото на един ползотворен двустранен обмен на идеи между магистрати и съдебни служители от двата съда.

     Целта на тези работни посещения между органи на съдебната власт, е обмяна на опит по конкретни проблеми,  споделяне и обсъждане на добри идеи и практики, както и изграждането на колегиалност и взаимност между работещите в съдебната система.

Христина Русева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини