Признание:БЧК-Кърджали е в Топ 3 на червенокръстките организации в страната

БЧК - Кърджали е в Топ 3 на червенокръстките организации в страната. Високата оценка бе дадена днес от д-р Славита Джамбазова, заместник генерален директор на Българския червен кръст на среща с областния управител Никола Чанев. Наред с високия  професионализъм и отдаденост на служителите и доброволците, заслугата е и на силната подкрепа на държавата,  ефективните партньорства с институциите и всички смислени каузи, зад които БЧК застава, посочи Джамбазова. Областна администрация Кърджали е първият колективен член на червенокръсткото движение в региона, винаги сме разчитали на тяхната помощ за справяне с природни, здравни и обществени катаклизми, надяваме се така да продължи и занапред, отбеляза Никола Чанев.

Д-р Джамбазова и екип от експерти на Националния съвет на БЧК са на проверка в областната структура. На срещата с областния управител бяха обсъдени възможностите за разширяване ареала на дейността, уроците на ковид-пандемията, хранителните програми, здравното сътрудничество с властите, успехите на младежките червенокръстки отряди. Присъстваха ръководителите на БЧК Кърджали и партньорите в Единната спасителна система – Център 112, Спешна помощ и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

БЧК е най-старата неправителствена организация и най-голямата хуманитарна мрежа. Наброява 80 млн членове и 14 млн доброволци.

Това съобщиха от Преслужбата на Областна администрация в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини