Недоволните риболовци от Кърджалийско вдигат 300 души на протест в Еленовото стопанство, искат разрешение от Община Момчилград

Изображение 1 от 3

    Недоволните риболовци от областта вдигат  над 300 свои колеги на протест по суша и вода в Еленовото стопанство „Нановица“ с искане на оставки на работещите в него и спиране на своеволията, които си позволяват. Организаторът на протеста Божидар Йорданов е внесъл в Община Момчилград уведомление  в съответствие с чл.8,ал.1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и Наредба №1 за обществения ред в Община Момчилград.

      Риболовците уведомяват общинското ръководство, че протестът ще бъде мирен, съпроводен с шествие. Той ще се състои от 15,00 до 16,000 часа на 25 ноември 2023 г. в Еленовото стопанство. Риболовците ще го блокират по суша откъм с.Нановица и по вода откъм с.Широко поле. Ще озвучат протестен митинг, ще издигнат знамена и плакати.

     Протестиращите настояват за среща с директора на СЛРБ/НЛРС, оставка на работещите в стопанството и край на своеволията им.

    Очаква се разрешение на общинското ръководство.

    Текст:Георги Кулов

    Снимки:Мохамед Хабил

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини