Подкрепа за младите предприемачи от регион Кърджали

За да бъдат насърчени младите предприемачи и иновативните идеи, свързани с устойчивото развитие, здраве, финансова и дигитална грамотност и иновации, Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Обединена българска банка стартират проекта „Мастър клас за млади предприемачи от област Кърджали“.

Средно училище с природоматематическа насоченост "Отец Паисий" – Кърджали е гордо, че негови ученици  вече работят по своите проекти, реализирани благодарение на минали инициативи на Стопанския факултет към Софийския университет „Климент Охридски“, както  и на своите идеи, знания и умения.

 В предстоящия Мастър клас ще бъде повишена готовността на младежи от областта да станат предприемачи чрез дейности, обхващащи събиране на идеи на младежи; ще се проведе  мастър клас за развитие на предприемачески умения и запознаване с възможностите за финансиране на идеите; ще има срещи с успешни предприемачи  и менторство от страна ОББ и преподаватели от Стопански факултет, както и конкурс за представяне на идеите. В проекта могат да включат младежи до 29 навършени години към края на декември 2023 г., както и ученици от 11. и 12. клас през настоящата учебна година.Предприемачите, които се включат в Мастер класа, ще се подготвят и за други състезания през 2024 г., съорганизирани от ОББ и Стопански факултет.

Регистрацията вече е отворена и всички желаещи могат да кандидатстват онлайн на адрес: bit.ly/startupKardzhali

За информация за уебинари и срещи на адрес: https://bit.ly/Kardzhali

За повече информация: доц. д-р Тодор Ялъмов, заместник-декан на Стопански факултет, тел: 0898 751684

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини