Езиковата с финалист на състезание по речеви умения на английски език

Деветокласничката Илке Хасан от ЕГ „Христо Ботев“за втора година се класира за финалите на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език

Участията в различни национални състезания за възпитаниците  от ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали са част от процеса на образование, възпитание и личностно израстване.  Поредната новина е пример, който илюстрира този процес. Системната подготовка, развитието на индивидуални качества и умения у всеки ученик, прибавени към мотивацията за победа, са най-логичното обяснение за постиженията на деветокласничката Илке Хасан. Тя участва за втора година  в Националното състезание за речеви и комуникативниумения на английски език и се класира на първо място във своята възрастова група.

На състезанието за речеви и комуникативни умения на английски език се оценяват нестандартното мислене, ораторските и презентаторските уменията за публично изказване. Под внимание се вземат владеенето на английски език, уменията да се подбират интересни и убедителни доводи в подкрепа на изказана теза и цялостното представяне на ученика. Мотото за 2023 – 2024 учебна година е: Artificial intelligence (AI) - a blessing or a curse? – Изкуственият интелект – благословия или проклятие?

Пред  Илке Хасан е финалният кръг на надпреварата, който ще се проведе в края на месец ноември в град Хасково, където ще се състезава с първенците от областните кръгове от цялата страна

Този неин успех е плод на системната чуждоезикова подготовка, мотивация за победа и  е своеобразен победен поход. Адмирации за учителя по английски език  Динко Георгиев, а на Илке са пожеланията тази година да разгроми конкуренцията и отново се класира на първо място сред по-големите състезатели.

.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини