Събитието Scary Fast на Apple: 4-те най-големи анонса

Представянето на Scary Fast на Apple приключи. По време на събитието Apple представи някои чисто нови Mac компютри, които са оборудвани с най-новата версия на собствения чип на компанията.

Ако сте любопитни за всички нови продукти, ето обобщение на основните анонси от събитието.

По-мощна линия чипове M3

Както се очакваше, чиповете M3 на Apple бяха в центъра на вниманието по време на събитието този месец. Новата линия включва чиповете M3, M3 Pro и M3 Max, които според Apple са "първите чипове за персонални компютри", произведени по по-ефективния 3-нанометров процес.

Освен че предлагат "по-бърз и по-ефективен процесор", триото чипове се предлагат с актуализиран графичен процесор, който поддържа трасиране на лъчи, засенчване на мрежи и динамично кеширане - функция, която оптимизира количеството памет, което устройството използва по време на задачите.

Чиповете M3 на Apple предлагат до 128 GB обединена памет, като най-мощният чип M3 Max идва с до 92 милиарда транзистора, 40-ядрен графичен процесор и 16-ядрен централен процесор.

Обновен 24-инчов iMac с чип M3

Новият 24-инчов iMac получава ъпгрейд с привкус M3, който според Apple предлага два пъти по-висока производителност от своя предшественик, оборудван с M1. Заедно с новия чип обновеният iMac разполага с 4,5K Retina дисплей с повече от 1 милиард цвята, поддръжка на Wi-Fi 6E и уебкамера с резолюция 1080p.

Освен това iMac предлага до 24 GB обединена памет и се предлага в седем цвята: зелен, жълт, оранжев, розов, лилав, син и сребрист. Към iMac се предлагат и подходящи по цвят аксесоари, но те все още са с конектори Lightning.

24-инчовият iMac струва 1299 долара с осемядрен процесор или 1499 долара с десетядрен чип. Можете да го поръчате предварително от днес, като наличността ще започне на 7 ноември.

14- и 16-инчовите MacBook Pros получават голямо увеличение на мощността с M3

iMac не е единственото устройство, което получава ъпгрейд, захранван от M3. Apple обяви и нов чифт 14- и 16-инчови модели MacBook Pro, които се предлагат с чип M3 Pro или с по-високия клас M3 Max.

И двата лаптопа разполагат с Mini LED дисплей, 1080p камера, звукова система с шест високоговорителя, 22 часа живот на батерията и до 128 GB RAM. Предлагат се и в космическо черно покритие с ново покритие, което се предполага, че ще помогне за намаляване на пръстовите отпечатъци, както и в сребрист вариант.

Цената на 14-инчовия MacBook Pro с чип M3 Pro започва от 1 999 долара, а на 16-инчовия модел M3 Pro - от 2 499 долара. Тези модели MacBook Pro са достъпни за предварителна поръчка от днес и ще бъдат пуснати в продажба на 7 ноември.

Базов MacBook Pro, който се отказва от Touch Bar

Заедно с моделите MacBook Pro, оборудвани с M3 Pro и M3 Max, Apple пуска и по-евтин 14-инчов MacBook Pro с базов чип M3 на цена от 1599 долара. Устройството замества 13-инчовия MacBook Pro с чип M2, който Apple пусна миналата година, и предлага до 60% по-висока производителност.

Моделът с Touch Bar е спрян от производство, което означава, че оттук нататък всичко е с физически клавиши. Този модел от начално ниво обаче има някои недостатъци: той разполага с оскъдни 8 GB RAM и се предлага само в сребрист и космически сив вариант - черният цвят е ексклузивен за по-високия клас MacBook Pro. Устройството е налично за предварителна поръчка от днес, а официалната му премиера е на 7 ноември.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини