Инвеститори, привлекли над 8.5 милиарда евро за общински проекти, се събират в Смолян

Изображение 1 от 2
    Основателят и директор на най-голямата инвеститорска общност в Европа Уилям Стивънс идва в България по покана на Михал Камбарев
     
    Инвеститори от различни краища на света идват в Смолян на 27 октомври. Хора, управляващи милиарди евро, ще се съберат в 09:30 ч. в новооткрития офис на „Инвестиционното звено“ по покана на кандидата за кмет на Смолян от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ Михал Камбарев. 
     
    Да подкрепи кандидатурата му и да засвидетелства готовността си за съвместна работа с жители на Смолян пристига основателят и директор на най-голямата инвеститорска общност в Европа Уилям Стивънс, който е работил с водещи корпорации като Sony, Logitech, Philips, Samsung и много други. Той води със себе си мениджърите на всяка индустриална вертикала на инвеститорския клуб, включително здравеопазване, дигитализация, устойчиви политики и енергия. По време на посещението предприемачи от Смолян ще представят проектите си пред делегацията от инвеститори. Освен Уилям Стивънс групата включва: 
     
    ● Софи Стивънс - предприемач, автор на книги и бизнес консултант.
    ● Рик Салмън - предприемач, бизнес ментор и инвеститор, специалист във връзките с инвеститори.
    ● Елена Крапчева - предприемач, бизнес ментор, филмов директор и фасилитатор на връзките с инвеститори.
    ● Майк Уолен - американски филмов продуцент, живеещ в София, с разнообразен опит в различни сфери.
    ● Радостина Ценова - партньор в инвестиционен фонд и специалист във финансови инвестиционни инструменти, сред основателите на „Bulgarian Venture Capital Association“.
    ● Благовеста Длагацева - ръководител на бизнес развитие и мениджър на инвеститорски клуб в областта на здравеопазването.
    ● Машрук Талукдар - мениджър на инвеститорски клуб в областта на устойчивост, енергия и климатични промени, оценител на бизнеси към европейската комисия.
     
    За период от 5 години Камбарев и екипът му, като част от тази инвеститорска общност, са успели да помогнат на 130 общини в Европа да привлекат над 8,5 милиарда евро. Средно по 65 милиона на община. За сравнение - бюджетът на Смолян е 75 милиона. Този опит и уменията на Камбарев са ключови за бъдещото развитие на региона и връщането на живота в Смолян. 
     
    „Общото между общините, които виждаме, че се развиват добре, е че имат деен кмет. Такъв, който не само говори, а и действа. С делегацията, която пристига в Смолян, ние показваме, че чрез активна работа и действия можем да върнем живота в Смолян“, подчерта Камбарев.
     
    Михал Камбарев не веднъж е споменавал, че липсата на атрактивни работни места за младите е една от основните причини за обезлюдяването на региона. При добре проектирана и
    функционираща инфраструктура област Смолян ще се превърне в атрактивно място за
    инвеститори и нови работодатели. Кандидатът за кмет с №66 в изборната бюлетина има богат опит в привличането на инвестиции и е уверен, че ще има такива, стига да се работи в тази посока. 
    Екипът на кандидат-кмета призовава всички, които имат идея или проект, в който вярват, но нямат средства или физическа възможност да ги осъществят, да се свържат с организаторите на инициативата на електронната им поща smolyan@promeni.bg или на лично съобщение във фейсбук страницата им и да разкажете накратко за идеята си, заедно с две имена и телефон за връзка. Входът е свободен и за всички останали, които искат да се запознаят с местния бизнес, идеите за развитие, и да черпят опит от едни от най-добрите в сферата.
     
    Купуването и продаването на гласове е престъпление! 
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини