Даниела Петрова от „Възраждане“: Ще се грижа за Кърджали с любовта, с която се грижа за семейството и дома ми

Как оценявате навлизането на жени в политиката за местния вот в Община Кърджали?

Не знам защо смятате, че жените тепърва навлизат в политиката. Без да се сравнявам с която и да е от изброените -  от английската кралица Виктория (1819-1901), през руската Екатерина II, че до Тачър и Меркел. Тук не давам оценка, а само казвам, че жените отдавна са в политиката. И изобщо това деление по пол, когато го свързваме с основни дейности и занимания, е доста демоде. То трябва да остане, но само в библейския смисъл. Мъжът е мъж и жената – жена. За да я има тази цивилизация.

Смятате ли, че ще бъдете добра домакиня в големия ни дом Кърджали, ако спечелите изборите за кмет?

Да, защото ще се отнасям към всяка дейност, която се извършва с парите на хората, като че ли се прави нещо в моя дом. Това трябва да прави един кмет.

Защо избрахте „Възраждане“ за политическата сила от името на която да се кандидатирате?

Всъщност „Възраждане“ ме избраха и ми предложиха да ме подкрепят. Може би са преценили някакви мои възможности, потенциала ми. Но е добре моите съграждани да знаят, че чистата партийна политика на местно ниво няма чак толкова определящо значение. Затова и в страната се случват всякакви коалиции, които в очите на хората могат да изглеждат странни и безпринципни. Дори и да има такива, за мен важното е, че в решаването на местните проблеми водещ е потенциала на отделните хора, а не толкова идеологическите различия.

Смятате ли, че един мандат като кмет е достатъчен, за да се решат натрупаните проблеми на Кърджали?

Не, разбира се. Има кметове с по 3, 4 мандата. И въпроси, които са били дискутирани и при първото им явяване на избори, могат още да висят нерешени. Характерното за проблемите е, че те никога не свършват. Просто защото те са част от живота, от новия ден, от развитието на една общност. Но това не означава, че още при планирането не следва заложените цели да се обвързват със срок за изпълнението им. Трябва да има реалистичен и честен подход към хората.

Кой според Вас е най-наболелият проблем на Кърджали и общината?

Почти съм сигурна, че отговорът ми може да ви се стори малко отвлечен. Но нека се замислим – за какво друго се ражда човек, ако не за да бъде щастлив? Затова за мен един от най-големите проблеми сякаш е, че хората не са щастливи. А щастието идва, когато ти и семейството ти сте здрави, когато сте спокойни за доходите си, когато имате лесен достъп до различните социални и здравни услуги … и когато срещаш и други щастливи и усмихнати хора…
Иначе е лесно да ви кажа – околовръстното, започналото безразборно застрояване, подпочвените води, които са подложили на риск основите на блоковете в цели квартали, нивото на образованието, липсата на кадри за почти всички сфери на услугите и производството… Да продължавам ли?

Ще разчитате ли на широка обществена подкрепа и подкрепа в Общинския съвет, ако бъдете избрана за градоначалник?

Всъщност основно на това ще разчитам.

„Възраждане“ е с N42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини