Президентът Румен Радев в Джебел:Фирма „Кяшиф” е компания на бъдещето!

      Фирма „Кяшиф” е,компания на бъдещето!Тя е на световно ниво!Бях изненадан,когато посетих Джебел,че тук има високотехнологична промишленост съответстваща на световните стандарти. Това заяви президентът Румен Радев при откриването на завод № 2 на компанията за производство на хидравлични цилиндри. На 10 октомври фирма „Кяшиф отбеляза и четиридесетгодишнината от производството на първия хидравличен цилиндър. Държавния глава се запозна с производството в два от заводите:новият в Джебел и напълно роботизирания завод №4 в Кърджали.

      Участвал съм в много дискусии, как трябва да изглежда българската икономика. Горд съм,че имаме предприятия, в които се проектира икономиката на бъдещето.Те гарантират качество,висока добавена стойност ; иновативност; инженеринг. Задължително е повишаването на квалификацията на работниците. Полагат се сериозни социални и здравни грижи за производителите , каза още Румен Радев. Той отбеляза успешното взаимодействие на ръководството на компанията с местната власт. Това е пример за корпоративна,социална икономика. Само с развитие на регионалната икономика можем да спечелим борбата с демографската криза.Този завод е пример за това как високите технологии са не само в София,но и в малките общини,подчерта държавния глава.Тук в Джебел имаме всеотдайност,трудолюбие,визионерство.Това което се строи с размах се опира на вярата в бъдещето.Може би е вдъхновено от любовта към рока на инж.Кяшиф Кяшиф ,собственикът на компанията , каза още президентът.Той пожела на домакина да продължи да реализира мечтите си!

      Откриването на завод №2 е поредната огромна крачка на фирма „Кяшиф”подчерта в словото си инж.Кяшиф Кяшиф.Посочи,че всичко започва през 1980 с малък цех .Преди 40 години е произведен и първия хидравличен цилиндър.Началото на успешната компания е поставено на рождения ден на дъщеря му Сибел.На 10 октомври е роден и големия му внук.Затова семейството чества този ден и като семеен и като професионален празник.В момента в Джебел работят два завода за средни и малки цилиндри.Предстои пускането на завод и за големи хидравлични цилиндри.Продукцията се изнася в цяла Европа и зад океана.Поръчките валят.В момента се работи на 3 смени ,седем дни в седмицата.

      Фирма „Кяшиф” е сред 100-те най-големи компании в страната според класацията на авторитетното издание „Капитал”.Тя е на 25-та  позиция от 50 компании в страната по рентабилност.

      Най-големия ни капитал са хората.В компанията работят 600 души,от тях 100 са инженери.Средната работна заплата е 2600 лева,като има много бонуси.Гарантирани са безплатна храна и транспорт и медицинско обслужване,каза още инж.Кяшиф.Той посочи,че фирмата е уникална и с това,че всеки служител получава поздрав от ръководството на фирмата на рождения си ден и бонус към заплатата.

      Георги Кулов  

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Още новини

    Последни новини