Славейковци в проект за превенция на електронните зависимости

Учители от Средно училище „Петко Рачов Славейков“ взеха участие в двудневен проект с предизвикателното заглавие „Излез от екрана!“. Преподавателите Марияна Янева, Антония Маровска и доброволката по Еразъм+ Теа Алович участваха като представители на училището за шампиони в програмата на проектната среща. Какви са причините за пристрастяване към интернет, какви са симптомите, какво е влиянието на електронната комуникация върху интернет потребителите? Тези теми учители и младежки работници от страната и техния обучител Мария Юрукова дискутираха два дни в Националния учебно-логистичен център на Българския червен кръст в с. Лозен.

Проект „Излез от Екрана!“ (25-00-42/13.07.2023) се случва с подкрепата на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2023 г. Проектът се реализира от неправителствената организация Сдружение ПроБудник. Подходът на работа е интересен и провокативен, като обединява неформалното образование с различни творчески похвати, импровизационни техники, игровизация, коучинг. Обръща се специално внимание на техники за мотивиране на младите хора да мислят критично, да разпознават факти от мнение, да имат аргументирана позиция, както и да проявяват активно гражданско участие.

Учителите на „Славейков“ преценяват участието си в обучението като много ползотворно и тепърва ще пренасят усвоените знания и похвати в своята всекидневна работа с ученици и младежи. Застъпените упражнения и за родители също ще бъдат приложени, за да се обхванат всички участници във възпитателния процес за преодоляване на последиците от дигитализацията на живота, особено от страна на младите хора.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини