Татяна Кантарджиева:Таро е шамар на истината,не лъже за бъдещето!

Таро е философия за посветени!Той е шамар на истината!Не лъже за бъдещето!Със времето от карти за игра те прерастват в начин за предсказателна и диагностична мисия.Това сподели за Кърджали бг вести Татяна Кантарджиева,която изучава Таро от 5 години.

 Според Татяна Кантарджиева има спорове за това къде и как е възникнало Таро. Основната версия е,че това е станало в Древен Египет преди хилядолетия. То не е създадено за гадателство и прогностична цел. Представлява кодирана система, в която се разказват истории,досущ като Библията.Досущ като Библията общува с образи и кодове. Твърди се,че е започнало с 137 карти.В момента се борави със 78 аркана, като се предполага,че това е за улеснение,отбелязва Кантарджиева. Всяка карта има условни, многопластови значения,казва още кърджалийката. Според нея Таро работи със стихии,като основните са 4 на брой.Те са тези ,с които работи и Кабала.

  В практиката Таро успешно се прилага в прогностика на болести,както в моментно състояние, така и дава напътствия за лечения. То предлага преди всичко избор,а не толкова да предсказва.

  Най-често хората се обръщат към Таро ,когато имат емоционални проблеми-например нещастно влюбени.Много от тях питат ,кога ще забият църковните камбани за сватбата.В момента почти всеки трети в България е в токсична връзка.А именно хората с токсични връзки най-често търсят помощта на Таро,пояснява Татяна Кантарджиева. Тя сочи,че обикновено емоционалните проблеми не представляват интерес за таролозите, но те не ги отбягват в услуга на хората.Таро е интелигентна система на посветени,казва още кърджалийката.

  В България има много хора,които се занимават с Таро.Те общуват след години на анонимност в групи във Фейсбук. Противниците им ги критикуват,че се занимават с „черна магия”. Таролозите от България черпят познания от тези в Русия.Там има множество школи. Отбелязва се Международен ден на Таро. Руските таролози са изстреляни в Космоса.Те са на изключително високо ниво, споделя Кантарджиева.

  Като философия Таро изисква посвещение.Четеш цял живот и надграждаш. Има повече и по-малко посветени.Четеш за астрология, Кабала, алхимия, метафизика, психология. Световноизвестният психолог Карл Юнг е използвал Таро за да установи клиничната картина на пациентите си. Таро  е огледало на психологичното състояние на всеки един човек.

 Кантарджиева контактува с известни таролози и черпи опит от тях.Тя е единствената с лиценз в България за играта „Дървото на живота” .Тя е създадена от известната тароложка от еврейски произход Наталия Дежур.Играта е без аналог.Прогностиката е много силна.Освен карти се използват и зарчета.Те дават числовия знак на съдбата.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини