Родители в Кърджали се опитват да върнат домашната храна в училищата, подиграват децата им,че са бедни

 Родители в Кърджали се опитват да върнат домашната храна в училищата, но подиграват децата им че са бедни. Кърджали остава от градовете в страната , където европейската идея децата да носят в училище домашно приготвена храна среща ожесточена съпротива. Това заяви за Кърджали бг вести Татяна Кантарджиева,  съсобственик на кафене La Caffetteria Do So в областния център. Кантарджиева посочи,че в Западна Европа има движение на майките, които желаят децата им да ядат домашно приготвена храна, лишена от химия и консерванти, приготвена от пресни продукти. Идеята набира скорост в България от 5-6 години. За съжаление,Кърджали не е сред българските градове, където домашната храна в училище се цени. Децата носещи в кутии и термоси с домашна храна са подигравани,че са бедни. Съучениците им предпочитат да се редят пред училищните лафки за чипсове и кроасани.

  Движението за връщане на домашната храна в училищата набира скорост в социалните мрежи. Има много групи на майки. Обменят се рецепти за мултикукър. Предлагат се кутии за храна от специални безопасни материали с инструкции как да подредите храната за пълноценен обяд и закуска, споделя още Татяна Кантарджиева.

 Тя е на мнение, че родителите трябва да положат усилия да убедят децата си от ползата на домашната храна.Длъжник е и училището. В Западна Европа има специални часове по здравословно хранене.

  Всичко зависи от семейството.Дано повече родители да се присъединят към това движение. За съжаление децата нямат култура на хранене. Те подминават и топлата храна в училищния стол и се редят пред лафките. Това сподели за Кърджали бг вести Милко Багдасаров, директор на най-голямото училище в региона „Петко Рачев Славейков”.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    Бог
    2 -1
    21:41, 15 сеп 2023
    Глупаво ОВЧЕство. Прозорецът на овертон в действие. Нормалното става ненормално, химическите лъйнъ стават храна, а естествената, жива храна я няма сред подрастващите. Да ви го на4укам до ***** ** прогнилото вече умрело ОВЧЕство. Първата ви глътка въздух е последната. 🤣🔥🖕🏿
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини