Ботевци с изключителен успех на международен конкурс

Творческата надпревара е част от юбилейните чествания през 2023 г. по повод 1160 години от създаване на славянската писменост и има за цел да популяризира Кирило-Методиевото дело на всички континенти, да обогати знанията на учениците, да развиe талантите им и да насърчи научноизследователските им интереси. Над 140 ученици от различни континенти изпратиха свои творби за участие в Международния ученически конкурс „Следи от Кирило-Методиевото дело по света”, организиран от Кирило-Методиевския научен център при БАН.

Двама ученици от Езиковата гимназия – Дефне Мустафа и Езхан Емин от 10. клас, под ръководството на  учителя по история и цивилизации - Павлина Чавдарова, успяха  да впечатлят компетентното жури и да заемат призови места.

Дефне Мустафа се превърна в истинска звезда на конкурса в категорията „Есе“ и заслужено спечели първото място. В своята творба възпитаничката на Езиковата гимназия разгръща темата за важността на словото и делото на Солунските братя, като споделя, че „Там където времето не достига, перото и писмото оставят траен отпечатък“.

Езхан Емин, също ученик в 10. клас, спечели сърцата на журито с любовта си към историята и дарбата да рисува, които му донесоха призовото второ място в категория „Рисунка“. Чрез съчетание на знания с лична страст, Езхан създаде една неповторима картина, изпълнена с много емоция и мисъл, която пробужда ума и вдъхновява останалите.

И двамата - Дефне и Езхан, представляват бъдещето на Езиковата гимназия и със сигурност ще продължават да се представят успешно и да развиват своята отдаденост към историята. Техните творения са своеобразен прозорец към миналото – карат ни да размишляваме и да се замислим: „Какво щеше да е „днес“, ако го нямаше „вчера“?

Поощрителни награди от конкурса получиха още:

Йоана Иванова, 12. клас

Мария Атанасова, 12. клас

Мехтап Рамадан, 10. клас

Ралица Добринска, 10. клас

Ръководството на Гимназията поздравява учениците и техния учител  и им пожелава още много бъдещи успехи!

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини