ЦИК: 51 партии и 8 коалиции са подали документи за регистрация за местния вот

До момента 51 партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за местния вот на 29 октомври, като от тях са регистрирани 29 партии и пет коалиции. Това каза на брифинг за медиите заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева. 

Тя заяви, че за сравнение през 2019 г. общо подали документи за регистрация са 64 партии и осем коалиции, като допуснати до изборите са били 59 партии и седем коалиции. През 2015 г. са били регистрирани 71 партии и три коалиции, от подали документи 81 партии и три коалиции. 

Матева припомни, че утре изтича крайният срок за регистрация на политическите формации в ЦИК. Окончателният списък ще бъде изпратен на 14 септември на ОИК, дори при неприключила проверка на документите.

До 17:00 часа на 18 септември формациите трябва да подадат своите документи, за да се регистрират за вида избор, в който искат да участват в съответната ОИК, посочи Матева. След като изтече срокът, на 19 септември ще започне регистрацията на кандидатите, каза Матева и добави, че крайният срок е 26 септември. 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини