Гласят вдигане на цените на междуградските превози,едва удържат повишаването на билетите за София

  Превозвачи гласят вдигане на цените на междуградските превози, заради няколкократното повишаване на ТОЛ таксите и скока на цените на горивата,научи Кърджали бг вести.Фирми едва удържат на настоящото ниво стойността на билетите за София.

  На ръба сме.Едва задържаме цената на билетите за столицата.Сега те са 25 лева.Не можем да кажем,колко още ще удържим.Това сподели за Кърджали бг вести собственикът на фирма „Мариета”Димитър Димитров.Той подчерта,че причина за евентуалното поскъпване е трикратното увеличение на ТОЛ таксите. Имаше увеличение на цената на горивата,тогава и ние повишихме стойността на билетите.След това горивата поевтиняха.Ние запазихме стойността на билетите.Сега отново вървят нагоре,но те не могат да бъдат основна причина за вдигане цената на билетите ,подчерта Димитров.Той каза,че сериозен мотив са повишаването на заплатите  и осигуровките на шофьорите.Опитни шофьори за междуградските превози се намират трудно.

  Работим неуморно,пълним бюджета на страната,а срещу това неуки чиновници ни налагат всевъзможни рестрикции,негодува Димитров.Според него много превозвачи биха се отказали,ако имат алтернатива за друг бизнес.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини