Не се очаква поскъпване на автобусните билети за София при тези цени на дизела

Не се очаква поскъпване на автобусните билети за София при тези цени на дизела.Психозата с презапасяването по бензиностанциите  и рязкото вдигане на цените е изкуствено създадена и отшумява.Това сподели за Кърджали бг вести собственикът на фирма „Мариета” Димитър Димитров.Той посочи,че по време,когато спекулативно са вдигнати цените неговата бензиностанция е продавала дизел на най-ниско равнище на цените в цяла България.Цената бе 2,61 лв.за литър,докато другите надхвърлиха 3 лева.Това са признали от Асоциацията на българските търговци,производители,вносители и превозвачи на горива.

 За нас е важно да бъдем коректни към клиентите.Продаваме в момента на 2,72 на литър,но поради покачване на цените от рафинерията сме принудени да повишим цената на 2,75 лв за литър,каза още Димитър Димитров.

   Междувременно от Асоциацията се опитват да успокоят пазара.В прессъобщение, изпратено до сайта Кърджали бг вести се съобщава:

Сдружение „Асоциация на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива“ организира дискусия „Пазара на горива- прозрачна и предвидима, конкурентна бизнес среда, за справедливи цени и облекчаване на потреблението“. Събитието ще се проведе на 8-ми март 2022 г., вторник, от 13:30 ч. в хотел „GRAND HOTEL SOFIA”, зала „Триадица“ 1 и 2, София.

Във форума са поканени да вземат участие министър-председателят на Р България Г-н Кирил Петков, както и ръководителите на ресорните ведомства, ангажирани с администрирането и контрола на сектора, също и представители на гражданското общество, в лицето на представителни браншови и работодателски организации. На следващо място, активно участие в дискусията се надяваме да вземат председателите на ресорните постоянни парламентарни комисии в 47-ото Народно събрание, както и други техни членове – също поканени за участие в дискусията.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини