Детски хор „Орфей“ с успешно участие в международен фестивал в Париж

Изображение 1 от 5

    Детски хор „Орфей“ се завърна от успешно участие в международен музикален фестивал в Париж. Хасковските певци взеха участие в концерти в двата фестивални дни, заедно с хорове от Италия, Полша, Австрия и Еквадор, както и младежки духов оркестър от Полша.

    Орфейци спечелиха аплодисментите на публиката с разнообразна програма, включваща песни от различни стилове и епохи на композиторите Франческо Алберти, Виктор Синенко, Мери – Лин Лайтфут, Филип Кутев, Александър Текелиев, Петър Льондев, Джоакино Росини, Дюк Елингтън. Концертите, организирани от международната импресарска агенция MRF – Germany се състояха в Park Montsouris и American church – Paris. Хасковският хор имаше удоволствието да открие концертите, а изпълненията ми бяха бурно аплодирани с възгласи „Браво“ от присъстващите в залата диригенти и хористи. След концертите диригентът Елена Цветкова и пианистът Ирен Капеловска приемаха дълго поздравленията за представянето на „Орфей“. Основните детайли, предизвикали възхищението на специалистите бяха фината фразировка, майсторската динамика и прекрасно подбрания репертоар на състава. 

    Освен удоволствието от представянето си, орфейци изпитаха и удоволствието от срещата с Париж и неговите забележителности – Айфеловата кула, двореца Версай, Триумфалната арка, Шанз елизе. Незабравимо ще остане за децата и посещението на Дисниленд, където се насладиха на различни атракции и на тържествения парад на всички любими Дисни герои, посветен на 30-годишнината на парка в Париж. Пътуването на състава се осъществи изцяло с лични средства на хористите.

    Хорът възобновява репетиции на 11 септември, защото се подготвя за участието си в Национален фестивал на детските и младежките хорове във Варна. Очаква се скоро да бъдат обявени и датите за прослучване за новия творчески сезон.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини