"Опенхаймер" се завърна начело на зрителския интерес у нас

Биографичният "Опенхаймер" се завърна начело на зрителския интерес след миналия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните у нас.

Филмът за човека, който ръководи проекта "Манхатън", резултат от който са двете атомни бомби, взривени през август 1945 година в Япония, е с вече от 166 985 зрители и 2 100 674 лева за петте седмици в кината в страната.

На втора позиция е летният екшън "Мега звяр 2: Падината", който е по мотиви от втория от общо осемте романа на Стив Олтън. Припомнящата моменти от "Челюсти" на Спилбърг история, в която героят на Джейсъм Стейтъм трябва да се пребори не с един, а с три мегалодона, насочили се към забавляващи се хора на плаж, е трета седмица по екраните и има 58 842 зрители и 757 969 лева приходи от билетите им.

Трета позиция заема "Костенурките нинджа: Пълен хаос", втори филм от поредицата, с компютърно генерирани образи след този от 2007 година. Как Леонардо, Донатело, Рафаело и Микеланджело, подпомогнати от Ейприл, се изправят срещу престъпен синдикат са разбрали вече 30 305 зрители, а за двете седмици приходите от билети са 313 515 лева.

На четвърта позиция е "Барби". Филмът за най-популярната кукла в света, както и за нейния партньор Кен, които се отправят на пътешествие до реалния свят и се завръщат пак в кукления, е пета седмица в кината и има 188 054 зрители и 2 090 815 лева приходи от билетите им.

Пето в топ 10 е първото премиерно заглавие "Синия бръмбар". Приключенският екшън на DC за мексикански тийнейджър, който намира чуждоземен бръмбар, предоставящ му броня със свръхсила и го превръща в супер герой, е гледан от 4 251 зрители и има 54 882 лева приходи.

На шеста позиция е "Gran Turismo", биографичният спортен филм за това как един млад автомобилен състезател и "Нисан" правят едно състезание наистина вълнуващо. За десетте дни в кината у нас филмът е гледан от 16 610 зрители и има 204 889 лева.

Седмо място заема "Мисията невъзможна: Пълна разплата - част I". Събирането на познатия вече от останалите шест филма екип, за да пребори изкуствен интелект, който може да превземе света, е гледано вече от 58 374 зрители, а за месец и и половина в кината филмът е събрал 748 396 зрители.

Трилърът "Говори с мен" е на осма позиция сред най-гледаните филми у нас. Страховитата история за група приятели, които откриват, че с помощта на балсамирана ръка могат да викат духове, и как това се превръща в пристрастяване, са гледали 15 223 зрители, а за месец в кината приходите са 167 646 лева.

На девето място е анимацията "Стихии", в която отново си припомняме за огъня, водата, земята и въздуха. Как се създава близостта между огнената Пламена и водния Лей са видели 69 766 зрители, като за два месеца и половина по екраните филмът е събрал 798 734 лева.

Десета позиция по зрителски интерес след миналата неделя заема "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата", пети филм от популярната почти половин век поредица. Запознаването на основния герой д-р Джоунс отблизо с битката за Сиракуза при двегодишната й обсада от Марк Кладвий през трети век преди Христа е гледано в кината от 98 244 зрители, а приходите от билети за двата месеца на екран са 1 224 809 лева.

Извън първите десет най-гледани филми у нас е втората премиера от миналия петък. Френският трилър по книгата на Каролин Агрие "Синдикалистката" за осветляването на скандал, което предотвратява закриването на 50 000 работни места, е гледан от 44 зрители и има 621 лева от билетите им.

Миналия уикенд в киносалоните са влезли общо 38 705 зрители. Миналата година по същото време кино са гледали общо 33 724 души.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини