''Опенхаймер'' триумфира на наградите ''Изборът на критиците''

"Опенхаймер" триумфира на наградите "Изборът на критиците", като спечели голямата награда за най-добър филм, съобщават AFP и Variety.

В телевизионните категории сред отличените бяха сериалите "Мечката", "Наследници" и "Говеждо".

"Опенхаймер", който разказва историята на бащата на атомната бомба Дж. Робърт Опенхаймер, имаше 13 номинации за наградите "Изборът на критиците", като спечели осем от отличията.

Сред наградите, които продукцията взе, бяха тези в категориите най-добър филм, най-добър режисьор - Кристофър Нолан, най-добър актьор в поддържаща роля - Робърт Дауни младши, най-добър монтаж, най-добри визуални ефекти.

"Барби" взе шест награди "Изборът на критиците" и имаше 18 номинации. Сред наградите, които получи продукцията, режисирана от Грета Гервиг, бяха тези за най-добра комедия, най-добър оригинален сценарий, най-добра песен - I'm Just Ken.

В категориите за най-добър актьор и актриса в главна роля бяха отличени съответно Пол Джамати за The Leftovers и Ема Стоун за Creature Curses.

Наградата за най-добра актриса в поддържаща роля бе присъдена на Давейн Джой Рандолф за изпълнението ѝ в The Leftovers.

Наградата за най-добър анимационен филм бе присъдена на "Спайдърмен - отвъд Спайди-вселената".

Френската продукция "История на едно падане", режисирана от Жюстин Трие, беше обявена за най-добър международен филм.

Харисън Форд беше отличен с награда, като призът му беше връчен от режисьора на "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" Джеймс Манголд. "Тук съм благодарение на комбинация от късмет и работата на прекрасни режисьори, сценаристи и писатели... Чувствам се голям късметлия", каза 81-годишният актьор, правейки ретроспекция на кариерата си. От сцената той благодари на съпругата си Калиста Флокхарт за подкрепата. След това Форд поздрави своите колеги, много от които бяха в публиката. "Благодарен съм на всички прекрасни актьори..., с които съм работил...", каза той, цитиран от Variety.

В телевизионните категории "Наследници" и "Мечката" бяха отличени съответно като най-добра драма и комедия.

Ролята му в "Наследници" донесе наградата за най-добър актьор в телевизионна драма на Кийрън Кълкин. Съответната награда при жените отиде при Сара Снук за изпълнението ѝ в същия сериал.

В категориите за най-добър актьор и най-добра актриса в телевизионна комедия отличията получиха съответно Джереми Алън Уайт за "Мечката" и Айо Едебири за същата продукция.

В категорията за най-добър лимитиран сериал беше отличен "Говеждо". Ролята му в него донесе на Стивън Йон наградата за най-добър актьор в лимитиран сериал или телевизионен филм, а Али Уонг спечели в съответната категория за жени.

Наградите бяха връчени на церемония в Санта Моника. Водеща на шоуто беше актрисата Челси Хендлър.

Наградите "Изборът на критиците" се връчват от Асоциацията на филмовите критици, обединяваща професионалисти в областта на киното от САЩ и Канада, и Асоциацията на телевизионните журналисти.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини