Палеж в Бенковски,полицията образува досъдебно производство

Досъдебно производство за палеж е образувано в РУ-Кирково. На 18 август около 14,30 часа в село Бенковски са били запалени дървен гараж, ремарке, брезент на товарен автомобил „Волво“, автомобилни гуми. Два екипа на пожарната служба в Подкова и на участъка в Бенковски загасили огъня. Спасени са били две сгради и товарен автомобил „Волво“. Дежурна оперативна група от РУ-Кирково е извършила оглед. Работата по случая продължават група „Криминална полиция“ и разследващ полицай.

Седем са пожарите през последните три дни в областта, от които два с материални щети. Разследване е започнато след пожар в гараж в село Бенковски. Около 19 часа на 19 август бил запален сеновал в землището на село Рогач вследствие на небрежна работа с огън. Изгорели 200 бали слама и 60 кв. м покривна конструкция. Огънят бил загасен от екип на РСПБЗН-Крумовград. Сухи треви са горели в землищата на селата Чифлик, Багрилци, Кьосево, в Кърджали и отпадъци във Вишеград. Пожарът в района на Кьосево обхванал около 120 декара площ, бил е локализиран и загасен от два екипа на РСПБЗН-Кърджали и петима служители на държавното ловно стопанство „Женда“. Небрежност при боравене с открит огън е причина за произшествията.

         Екип на РСПБЗН-Кърджали изнесъл от апартамент в града неизправна газова бутилка след подаден сигнал на 18 август в 15,25 часа. Трима пожарникари от Кърджали с противопожарен автомобил са се включили в потушаването на пожар на територията на РДПБЗН-Хасково на 19 август.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини