Кръшни хора се виха на събора в Боровица

Традиционен селищен събор с разнообразна музикална, културна и спортна програма се проведе в неделя в ардинското село Боровица. Центърът на селото се напълни със стотици хора от околните населени места, вътрешността на страната и изселници от Турция и Западна Европа. В празничната рограма със свои изпълнения се включи местната фолклорна група за турски народни песни „Чамдере“. За доброто настроение на гостите и жителите на селото се погрижиха оркестър „Айчо бенд“ от Крумовград, талантливият музикант Айдън Мехмед (Ади) от Кърджали (с корени от близкото село Сухово) и местният музикант Гюнай Сакиб. В центъра на селото се извиха кръшни хора. В рамките на празника се проведоха турнири по шахмат и бридж белот.Победител в шахматния турнир стана 19-годишният Ервин Ахмед от Горно Прахово, а в надпреварата по бридж-белот шампион стана двойката Салиш Али и Реджеб Дьонмез от Боровица. Призьорите бяха наградени с парични награди, грамоти и купи.

Гости на празника на Боровица  бяха зам.-кметът на община Ардино Неджми Мюмюнходжов, секретарят на общината инж. Кемал Алиев и председателят на Общинската организация на ДПС-Ардино Шахин Байрамов.
Кметът на Боровица Айсел Мехмед изказва искрените си благодарности към всички, които са допринесли за организирането и осъществяването на традиционния мевлид и събор на селото. Организатори на проявата бяха кметството, читалище „Климент Охридски” и с подкрепата на местните жители.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини