Дама с "Опел" блъсна две момичета на пешеходна пътека в Момчилград

Три са пътните произшествия в областта на 18 август и 19 август с четирима леко пострадали. В Момчилград 44-годишна с „Опел“ ударила на пешеходна пътека пресичащи 15-годишна и 16-годишна. Момичетата били прегледани от спешни медици и освободени.  24-годишен водач на товарен автомобил „Сузуки“  загубил контрол над управлението, колата напуснала пътното платно и се преобърнала в дере в района на село Чилик. Шофьорът е бил прегледан в Спешното приемно отделение в Кърджали и освободен. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. 67-годишен с товарен „Дачия“ блъснал крава на пътното платно между селата Комунига и Черноочене, след което напуснал мястото на произшествието. Водачът потърсил медицинска помощ в Спешното приемно отделение в Кърджали и след преглед е бил освободен. Съставен му е акт по ЗДвП.

 Шест бързи производства са образувани през последните три дни в областта за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотици и алкохол. На 18 август на главния път до разклона за село Чилик е бил проверен 29-годишен водач на „Мерцедес“. Тестът за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин. Взети са проби за химически анализ. Същия ден около 15 часа в Кърджали е била извършена проверка на лек автомобил „Пежо“, управляван от 46-годишен. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за канабис. Издаден е талон за медицинско изследване, но водачът отказал проби за химически анализ. Наличие на метаамфетамин отчел тестът на 31-годишен, който управлявал „Мерцедес“ и бил проверен на КПП „Чилик“ на 20 август. Трима са шофирали след употреба на алкохол. На 20 август около 3 часа в Момчилград при проверка на 40-годишен водач на „Мерцедес“ пробата за алкохол отчела 1,56 промила. 1,42 промила показало техническото средство на 36-годишен, който се придвижвал с мотоциклет в село Луличка. 2,25 промила е резултат от пробата на 55-годишен мотоциклетист, проверен в землището на село Бенковски. Водачите са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления. Иззети са три моторни превозни средства.

Спрян от движение автомобил с регистрационни табели на друго моторно превозно средство е бил установен от полицейски служители от РУ-Момчилград. На 20 август в землището на село Ридино била извършена проверка на „Опел“, управляван от 41-годишен. При направена справка станало ясно, че колата е спряна от движение, а поставените регистрационни табели са от друго лек автомобил, също спрян от движение. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в управлението. Образувано е досъдебно производство след извършен оглед от дежурна оперативна група. 

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини