Кабинетът назначи още шестима областни управители

Правителството назначи шестима областни управители - на областите Варна, Кърджали, Софийска област, Търговище, Хасково и Ямбол.

Андрияна Андреева е новият областен управител на Варна. Тя е доцент и доктор по право, ръководи катедра „Правни науки“ в Икономически университет – Варна. Андреева е участвала в множество научни проекти, автор е на над 50 научни статии, студии и монографии, участвала е в подготовката по издаването на над 20 учебници и учебни помагала в областта на правото.

Никола Чанев е назначен за областен управител на Кърджали. Той е заемал същата позиция в периода между 2017 г. и 2021 г. Дълги години е работил в местната структурата на Националната агенция по приходите като инспектор и началник – сектор. Магистър е по счетоводство и контрол от Университета за национално и световно стопанство, завършил е също „Национална и регионална сигурност“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Юлиян Леков е новият областен управител на София област. През 2014 г. той е заемал същата позиция. Леков има опит в няколко държавни компании, а също така в частния бизнес и като консултант по изпълнение на проекти. Магистър е по публична администрация от Стопанската академия в Свищов.

Гергана Цонева е назначена за областен управител на Търговище. До този момент е била заместник-председател на Общинския съвет в Търговище. Завършила е право в СУ „Св. Климент Охридски“. Била е юрисконсулт в Областната служба „Изпълнения на наказанията – Търговище“, в общината, както и в Районната здравноосигурителна каса. Работила е също като адвокат и като дознател в областната дирекция на МВР.

Новият областен управител на Хасково Гинка Райчева е дългогодишен директор на основно училище „Св. Климент Охридски“ в град Хасково. Тя е първият директор в страната, удостоен с престижната награда на МОН „ Св. Иван Рилски“ за принос в развитието на българското образование. Има диплома по начална училищна педагогика от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Биляна Кавалджиева-Димитрова е назначена за областен управител на Ямбол. През 2022 г. тя е била заместник областен управител в същата област.

Завършила е право в Бургаския свободен университет. До този момент е била главен юрисконсулт във „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД в Ямбол.

Областните управители на Перник Людмил Веселинов и на Кюстендил инж. Александър Пандурски остават на своите позиции и на тяхно място няма да се назначават нови.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини