Надежда Йорданова за заплахата срещу Тагарев: Абсолютно недопустимо

Заплахите срещу министър са абсолютно недопустими. Това заяви кулоарите на парламента народният представител от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Надежда Йорданова, отговаряйки на въпрос от журналисти, свързан с появилата се в публичното пространство информация за заплахи срещу министъра на отбраната Тодор Тагарев. 

„Това прекрачва границите на всяко допустимо демократично поведение. Всички различни мнения, колкото и да са остри и противоречиви, трябва да бъдат обсъждани на полето на политическия дебат. Недопустими са заплахи към живота и здравето на всеки човек, било то и министър“, коментира Йорданова.

„Призовавам всички компетентни органи да действат максимално бързо и ефективно. Първите сигнали за ефективни действия са налице. Доколкото са изнесени данни, действително заплахата е свързана с дейността на министъра. Това е абсолютно недопустимо. Политическият спор трябва да се води с аргументи, а не със заплахи“, допълни още Надежда Йорданова. 

На въпрос дали е запозната със съдържанието на украинския сайт „Миротворец“, където фигурират имена на български журналисти и общественици, тя отговори: „Не съм запозната с подобни обстоятелства. Нито един човек не може да бъде заплашван заради това, че има различни политически убеждения“. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини