От утре с богата културна и религиозна програма стартира Месец на Турция в Кърджали


Вчера, заедно с районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди и енорийския отец Петър Гарена, посетихме побратимената на Кърджали община Одрин в Турция по покана на кмета на общината Реджеп Гюркан.
Основна цел на посещението ни бе да потвърдим за пореден път успешния етнически модел в града, както и затвърдим отличното си сътрудничество с община Одрин.
Целта на посещението ни бе да поканим побратимената ни община да бъде основна част от организацията и провеждането на месеца на Турция в Кърджали, като по време на разговорите уточнихме програмата, по която Одрин ще участва в инициативата. Коментирахме и бъдещи съвместни проекти между двете общини в различни сфери.
Побратимената ни община Одрин ще участва в Месеца на Турция в Кърджали с концерт на музикална група към общината, която наброява около 30 души.
По линия на доброто ни сътрудничество ще бъде представена и изложба на керамично изкуство, ще бъдат проведени съвместни срещи с представители на бизнеса в Кърджали и Одрин, както и ще бъде показано изкуството ебру в Кърджали /уникална турска техника за рисуване върху вода/.
Симфоничният оркестър на Тракийския университет пък ще направи своеобразен подарък към кърджалийци с концерт за всички жители и гости на града, Департаментът по изящни изкуства към Университета ще представи своя изложба, и ще бъде показан известният танц на дервишите.
По време на гостуването ни в Одрин проведохме среща и с вр. и.д. Валия на Одрин Съдкъ Зехин.
Месецът на Турция в Кърджали стартира на 7 юли и представя богата културна, религиозна и творческа програма.

Това написа в страницата си във Фейсбук кметът на Община Кърджали доц.д-р инж.Хасан Азис.
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини