Кърджалийци са категорични:Градът е мръсен!

 Кърджалийци са категорични:Градът е мръсен!Това сочи анкета на сайта Кърджали бг вести.Една година след кризата с боклука жителите на града все още очакват сметопочистващата фирма „Грийн партнърс” да изпълни поетите ангажименти.94,3% от включилите се в анкетата наши съграждани смятат ,че градът е мръсен.Едва 2,9 са на противоположното мнение.2,9 на сто са и респондентите без преценка.

  Основна роля във формирането на негативната оценка на кърджалийци играят социалните мрежи.Нашите съграждани са много чувствителни към публикуваните снимки на преливащи контейнери и нерегламентирани сметища.Не липсват призиви за протести или за инициативи за организирани кампании за почистване.

 Почти липсват критики към тези,които хвърлят фасове и хартии,създават нерегламентирани сметища или поставят едрогабаритни ненужни вещи до бобрите.Самокритичността на кърджалийци не е на ниво.

Вероятно това е и причината те да не се включват масово в кампаниите по почистване на града в Деня на Земята.

   Факт е, че съгражданите изразяват негативизма си основно в социалните мрежи.Провалят се и всички опити за протести срещу замърсяването на града.

Междувременно от сметосъбиращата фирма положиха усилия да приведат нещата в ред.Поставят се допълнително бобри и кошчета за смет.Ограничи се изхвърлянето на строителни отпадъци от ремонти на жилища до контейнерите.Полагат се усилия да се убедят търговците да не изхвърлят кашоните в бобрите.

 В същото време не се спазват графиците за метене на улиците.Отводнителните шахти не се почистват.Текучеството на работници затормозява сметосъбирането.

 Договорът на „Грийн партнерс” изтича следващата година.Стои открит въпроса дали ще бъде подновен.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини