Нов високотехнологичен завод на фирма „Кяшиф” заработи в Кърджали, откриват се 40 работни места

Нов високотехнологичен завод за хидравлични цилиндри заработи днес в Кърджали. Той е 4-ти поред и е собственост на фирма „Кяшиф”, като останалите два са на територията на Джебел, а пак там се строи и трети.

Днес пред очите на кмета на Кърджали доц. д-р Хасан Азис и журналисти бе изработен първия детайл, с което бе даден старт на производството. Официалното откриване на завода ще е на 10 октомври, като за церемонията е поканен да присъства президентът Румен Радев, каза президентът на фирмата инж. Кяшиф Кяшиф. По думите му със старта на производстото веднага ще бъде назначен персонал от 40 човека.  

Стана ясно, че инвестицията в Кърджали е на стойност 10 милиона лева с перспектива да стане 30 милиона.

Инж. Кяшиф поясни, че кураж да направи тази инвестиция му е дал кметът на Кърджали доц. Хасан Азис. „Разбира се, всеки кмет желае да инвестира на територията на общината, която ръководи. От друга страна на нас Джебел ни стана тясно. На този етап ние превозваме наши работници в три автобуса от Кърджали, един от Момчилград, един от Кирково и един от Златоград. На трето място при нас идват много млади хора от страни като Швеция и Турция. Те желаят да инвестират тук, а Джебел вече се оказва тесен за това. Затова откриваме завод и в Кърджали, където да работят кадърни млади хора”, коментира инж. Кяшиф.     

Той поясни, че в момента средната работна заплата във фирмата е 2000 лева, а освен това тя осигурява безплатна храна и транспорт. Хората искат да им се засвидетелства уважение, затова ние водим много добра социална политика, подчерта инж. Кяшиф.

В изказването си пред журналисти кметът доц. д-р Хасан Азис подчерта, че повече от 10 години е очаквал този момент фирма „Кяшиф” да направи инвестиция в Кърджали. „Предложихме всичко на г-н Кяшиф, само и само да дойде и в Кърджали. Защо? По много причини. За нас инвестицията на Кяшиф е със стойност на една мултинационална , голяма, международна, успешна, просперираща и иновативна фирма”, каза доц. д-р Хасан Азис. Той благодари и за многоспектърната и благотворителната дейност на фирма „Кяшиф” – към болницата, къме детските градини, към училищата и успешните ученици.

Една успешна фирма е такава, когато има социална дейност, когато е отворена към обществото, каза кметът. Той подчерта, че винаги се е стремял Кърджали да бъде център на машиностроенето, на високотехнологичното производство и иновациите. Разбрах, че фирма „Кяшиф” вече повече от 10 години работи с технологичния гигант „Майкрософт”. Не всяка фирма може да се похвали с това. Затова няма да е пресилено да кажа, че днес е един от историческите дни за Кърджали, който ще даде много силен тласък в технологичното, икономическото и социално развитие на нашия град и повишаване на стандарта на живот тук”, каза кметът доц. д-р Хасан Азис.  

Той съобщи, че заедно с инж. Кяшиф Кяшиф ще подемат инициатива в Кърджали да се открие филиал на Техническия университет в София, за да може да може тук на место да се обучават кадри за нуждите на машиностроенето.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини