Момичетата на БК „Орфей“ заеха трето място и грабнаха бронзовите медали

Това е първият медал по баскетбол в тази възраст за града ни, коментира треньорът Димитър Георгиев

Баскетболния тим на БК „Орфей“ – Кърджали, воден от треньора Димитър Георгиев, зае трето място и грабна златните медали на държавните финали на Първа дивизия за девойки до 16 години.

Мачовете на финалната четворка в първенството се проведоха в събота и неделя (10 и 11 юни) в Търговище. За призовите места в класирането се състезаваха домакините - „Светкавица“ - Търговище, БК „Орфей“ – Кърджали, БК от Шумен и БК „Спартак“ – Плевен. Отборите бяха разделени в два полуфинала. В единия играха кърджалийският „Орфей“ срещу тима на Търговище, а в другия – Шумен срещу „Спартак“ – Плевен. След доста оспорвана игра в първия полуфинал кърджалийския тим претърпя загуба и в битката за бронзовия медал срещна Шумен. Мачът между двата отбора бе спечелен от нашите млади баскетболистки, които станаха бронзови медалисти и заеха трето място в този финален турнир на Българската федерация по баскетбол.

„Доволен съм от играта на момичетата. Това е първият медал в историята на нашия град в категорията девойки до 16 години“, коментира треньорът на отбора Димитър Георгиев.

Тимът, влязъл в топ 3 на страната, е в следния състав: капитан – Мария Муканова, Александрина Миткова, Ванеса Кехайова, Есин Иса, Микаела Узунова, Елица Войнова, Александра Чолакова, Селин Исмаил, Вяра Коджаманова и Ивайла Халваджиева – всички от 8 „а“ клас на училището за шазпиони и Ралица Карамитева от 7 „ж“ клас също на СУ „П.Р.Славейков“.

Теодора ТЕНЕВА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини