За първи път балон се издигна над Кърджали, кметът зарадва малчуганите за Деня на детето

    За първи път балон се издигна над Кърджали. Инициативата е на кмета на града д-р инж.Хасан Азис. Общината дари днес възможността децата да видят отвисоко Кърджали по случай Деня на детето. Балонът бе осигурен от варненска фирма. Той бе подготвен за летене още в 6,00 часа. Полетите започнаха в 7,00 часа. Само за 2 часа бяха регистрирани 15 издигания.

    От съображения за сигурност балонът бе привързан с въжета към бетонни блокове, като той се издигаше на място.

     От ранни зори родители и деца се бяха скупчили до буферния паркинг край Арда. Метеорологичните условия бяха идеални за полети. Имаше и разрешение от въздухоплавателните власти.

     Поради големия интерес се предвиждат полети и утре. Те обаче ще бъдат срещу заплащане. Организаторите подчертават, че родителите могат да съпровождат децата си при издигането над земята. Гондолата на балона позволява това.

    Организаторите отчетоха за първия ден 32 полета и над 200 души издигнали се над Кърджали.Смятат,че интересът е много голям.

     Идеята за атракцията се ражда сред хотелиери в Главатарци. Те я споделят с кмета, който я подкрепя безрезервно. Не е изключено летенето с балон да се превърне в традиционна туристическа атракция в Кърджали.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини