Светът е сцена, а Кърджали – домакин на театрален фестивал

ЕГ „Христо Ботев“ беше домакин на  Двудневен фестивал на театъра на немски език. Млади актьоридемонстрираха творчески талант и езикови умения, представяйки визията за училището на бъдещето

Фестивалът „Завесата се вдига на немски език“ се провежда под патронажа на Гьоте институт, ZfA, Министерството на образованието и науката и Министерството на външните работи на Германия. Домакин на тазгодишния фестивал бе ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали, а директорът на училището госпожа Даниела Павлова – поздрави всички присъстващи на форума.

С богата концертна програма, подготвена от възпитаници на ЕГ „Христо Ботев“, бе открит националния театрален фестивал, а водещите на проявата Елиф Махмуд и ДанаяРимпопова, представиха гостите на културния форум:доктор Аксел Байер – ръководител на езиков отделкъм Гьоте институт – България и Дебора Лавал – ръководител на отдел „Култура и връзки с медиите“.Водещите на събитието прочетоха поздравителен адрес от името на РУО – Кърджали, а кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис изпрати кошница с цветя.

Журито, оценяващо представянето на финалистите бе с председател доктор Аксел Байер и членове Екатерина Алтънкова, СибилеШабанска, Розелин-ЕленШмих.Комисиятабеше изключително впечатлена от таланта и езиковата подготовка на младите театрали, а ръководителят на театралното студио на немски език в ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали госпожа Радка Попгеоргиева бе щастлива от постижението на  дванадесетокласника Джан Мехмед, награден за мъжка роля.

Учениците от ЕГ "Христо Ботев" демонстрираха своите театрални умения и знания на немски език пред публика от различни възрасти. Те изпълниха ролята си в представлението с голяма отдаденост и професионализъм, което допринесе за успеха на цялото събитие.

Присъствието на д-р Аксел Байер на театралното представление беше още едно потвърждение за значимостта на културните взаимодействия между България и Германия. Той изрази своето възхищение към учениците от ЕГ "Христо Ботев" и ги похвали за техните изяви на сцената.

Този опит не само разви у учениците театралните им умения и знания на немски език, но им даде и възможността да се запознаят с културата на друга държава. Това е още едно доказателство за значимостта на образованието и културните обменни програми в съвременния свят.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини