Разходка с балон над Кърджали осигурява за децата кметът Хасан Азис за Първи юни

Изображение 1 от 2

    Разходка с балон над Кърджали осигурява за децата кметът на общината инж.д-р Хасан Азис. По негова инициатива кърджалийци ще имат възможност да полетят над града и забележителности като Перперикон, Каменната сватба и каменните гъби. Планира се един или два балона с гондоли да осигуряват възможност за преживяване, аналогично на това в Кападокия.Балоните ще бъдат предоставени от варненска фирма, която вече е направила оглед на площадките за излитане и кацане.Предвижда се при добро време  балоните да излитат от поляната между Общинския паркинг и Пентагона.Като площадки за кацане са определени също Арена „Арда” и Летището.За транспорт е осигурен микробус.

     Атракцията е предвидена за Първи юни ,Деня на детето.При хубаво време и интерес разходките с балон ще продължат и на 2 и 3 юни. Може да гостуват и на други общини в областта. Планира се полетите да започнат в 10 часа сутринта.

    За по-малките кърджалийци е предвидено само издигане над града, обезопасено с придържащи въжета. Гондолата на балона събира 4 души.

     В Общинска администрация вече е определен отговорник по организацията.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини